50g jäst
50g smör
3dl Mjölk, gärna gammeldags ekologisk
1/2dl Strösocker
1/2tsk Salt
Ca. 7-8dl Vetemjöl
150g riven mandelmassa
3dl krusbär
Pensling:
1st Ekologiskt ägg
Glasyr:
Ca 2dl Florsocker som rörs ut med kallt vatten ill seg konsistens
Såhär kan man göra:
1. Smält smöret, blanda med fingervarm (37g) mjölk.
2. Rör ut jästen i degspadet.
3. Tillsätt socker,salt och mjöl. Blanda allt till den smidig deg.
4. Täck med bakduk låt jäsa i ca 45min.
5. Häll ut degen ur bunken påett mjölat bord och arbeta degen lätt, dela sedan upp den i två delar.
6. Kavla ut degen till en tunn avlång rektangulär kaka, bred på smöret och riv över mandelmassan.
7. Vik ihop och kavla ut igen till en tunn kaka ca.20*40cm.
8. Sporra ut fyrkantiga bitar ca: 10st .
9. Skär ett snitt i varje hörn och lägg några krusbär på mitten, vik över hörnen mot mitten.
10. Upprepa likadant med andra degen.
11. Låt jäsa i ca: 30min på en plåt med bakplåtspapper.
12.Pensla med uppvispat ägg, grädda i 250g i 8-10 min. Låt svalna.
13. Ringla glasyr över bullarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar