Naturligtvis kan du göra dem själva genom att köpa färdigförvällda vinblad och tillaga din egenkryddade rissmet...men ibland får man ta till det enkla alternativet. Servera med lite vitlöks- & myntayoghurt. En stor portion med lite nygrillat bröd till är en perfekt sen middagsrätt, minska portionen till hälften eller mindre och du har en medelhavsinspirerad förrätt. Tyvärr var oliverna slut i kylen idag...men servera gärna några Kalamataoliver till.
Ingredienser till 2 personer:
Ca 10st Vinbladsdolmar
Krispsallad
1st Tomat i klyftor
1/2st Röd paprika i bitar
2st Citronklyftor
1/2st Röd lök
10st Kalamataoliver
Lite färsk basilika
Lite olivolja att rippla över salladen
Salt & svartpeppar från kvarn
Lite rostad baguette eller liknande
Vitlöks & myntayoghurt:
1,5dl Turkisk yoghurt
2st Vitlöksklyftor, pressade
1msk Citronsaft
1sk Olivolja
1tsk Torkad mynta eller färsk mortlad
Salt & peppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Blanda alla ingredienser till dressingen, låt gärna stå och mogna till sig ca 30min i kylen.
Smaka av med ev. mera kryddor efter tycke och smak.
2. Arrangera alla ingredienser till salladen på en tallrik.
3. Rosta lite bröd att bryta till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar