torsdag, maj 07, 2009

Vinbladsdolmar med krispsallad och vitlöks & myntayoghurt

Ibland kan en burk med färdiga vinbladsdolmar vara en räddning på middagsmaten.
Naturligtvis kan du göra dem själva genom att köpa färdigförvällda vinblad och tillaga din egenkryddade rissmet...men ibland får man ta till det enkla alternativet. Servera med lite vitlöks- & myntayoghurt. En stor portion med lite nygrillat bröd till är en perfekt sen middagsrätt, minska portionen till hälften eller mindre och du har en medelhavsinspirerad förrätt.  Tyvärr var oliverna slut i kylen idag...men servera gärna några Kalamataoliver till.

Ingredienser till 2 personer:
Ca 10st Vinbladsdolmar
Krispsallad
1st Tomat i klyftor
1/2st Röd paprika i bitar
2st Citronklyftor
1/2st Röd lök
10st Kalamataoliver
Lite färsk basilika
Lite olivolja att rippla över salladen
Salt & svartpeppar från kvarn
Lite rostad baguette eller liknande

Vitlöks & myntayoghurt:
1,5dl Turkisk yoghurt
2st Vitlöksklyftor, pressade
1msk Citronsaft
1sk Olivolja
1tsk Torkad mynta eller färsk mortlad
Salt & peppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Blanda alla ingredienser till dressingen, låt gärna stå och mogna till sig ca 30min i kylen.
Smaka av med ev. mera kryddor efter tycke och smak.
2. Arrangera alla ingredienser till salladen på en tallrik.
3. Rosta lite bröd att bryta till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar