söndag, maj 10, 2009

Pasta med kronärtskocks- och pestosås serverad med kräftstjärtar och inlagda grönsaker

Egentligen hade vi tänkt oss en soppa idag, men sen blev det pasta och efter en titt i skafferiet och kylskåpet blev vi sugna på lite kronärtskocka...Det här är en mild rätt men ändå men en tydlig smak av kronärtskocka, kräftor och smakrik pestokryddning, lent & gott. Lite pikanta grönsaker är gott att äta till...Ett glas rosevin till skulle säkert passa bra!

Ingredienser för 2 personer:
3dl Tortiglioni pasta
1msk Olivolja
½st Gul lök, finhackad
1st Vitlöksklyfta, finhackad
1dl Fiskfond
2dl Vispgrädde
4msk Pesto
4st Kronärtskockor, grovt hackade
1msk Maizena majsmjöl (rör ut i 1msk vatten)
225g Kräftstjärtar i lag, (avrunna)
4msk Parmesanost, riven
Salt & svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Mjukgör vitlöken och löken genom att lätt fräsa i lite olivolja i en kastrull.
2. Tillsätt fiskfonden och grädden, låt reducera 1/3-del.
3. Red av med lite maizena, låt såsen koka upp under omrörning.
4. Tillsätt peston och kronärtskockorna.
5. Koka pastan mjuk i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen, (eller gör din egen, se tidigare pastarecept.)
6. Blanda den avrunna pastan i såsen, rör om, tillsätt parmesanosten och krydda med salt & peppar.
7. Lägg upp på tallrik och strö över kräftorna, vill du river du över lite mer parmesanost.

Det är gott att servera lite inlagda grönsaker till, vi valde lite paprika, oliver och kronärtskocka som vi hällde lite pesto utrört i olja över. Blir som lite anti pasto tillbehör...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar