Egentligen hade vi tänkt oss en soppa idag, men sen blev det pasta och efter en titt i skafferiet och kylskåpet blev vi sugna på lite kronärtskocka...Det här är en mild rätt men ändå men en tydlig smak av kronärtskocka, kräftor och smakrik pestokryddning, lent & gott. Lite pikanta grönsaker är gott att äta till...Ett glas rosevin till skulle säkert passa bra!
Ingredienser för 2 personer:
3dl Tortiglioni pasta
1msk Olivolja
½st Gul lök, finhackad
1st Vitlöksklyfta, finhackad
1dl Fiskfond
2dl Vispgrädde
4msk Pesto
4st Kronärtskockor, grovt hackade
1msk Maizena majsmjöl (rör ut i 1msk vatten)
225g Kräftstjärtar i lag, (avrunna)
4msk Parmesanost, riven
Salt & svartpeppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Mjukgör vitlöken och löken genom att lätt fräsa i lite olivolja i en kastrull.
2. Tillsätt fiskfonden och grädden, låt reducera 1/3-del.
3. Red av med lite maizena, låt såsen koka upp under omrörning.
4. Tillsätt peston och kronärtskockorna.
5. Koka pastan mjuk i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen, (eller gör din egen, se tidigare pastarecept.)
6. Blanda den avrunna pastan i såsen, rör om, tillsätt parmesanosten och krydda med salt & peppar.
7. Lägg upp på tallrik och strö över kräftorna, vill du river du över lite mer parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar