tisdag, maj 19, 2009

Solbackens chockladkaka med jordgubbar

Nu har vi äntligen flyttat till Solbacken!
Receptet på Susannes kladdiga chockladkaka från flyttdagen bjuds det på idag. Den är riktigt krämig men tänk på att inte grädda den förlänge och att du ställer den svalt så den stelnar till innan serveringen...I sommar får det bli favorit i repris, då med jordgubbar från det egna landet!
Ingredienser till 10-12 portioner:
200g Mörk Choklad, gärna 80%
200g Smör, osaltat
4st Ägg, ekologiska
2dl Strösocker
2,5dl Vetemjöl
1tsk Bakpulver
Smör till smörjning av form
ca 1dl Ströbröd, finrivet

Till servering:
Jordgubbar
3dl Vispgrädde, 40%
Florsocker

Såhär kan man göra:
1. Smält smör och choklad på svag värme i en kastrull på spisen.
2. Vispa ägg och socker i en bunke.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver.
4. Blanda ner smör och chokladsmeten i ägg och sockerblandningen,
pudra sedan ner mjölblandningen.
5. Häll kaksmeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
6. Grädda kakan i exakt 13 min i 225g ugn, placera kakan i mitten av ugnen.
7. Serveras med lättvispad grädde och jordgubbar. Vid jul passar inlagda körsbär och en vaniljglasskula bra till...Glöm inte att pudra över flite lorsocker, gärna med ett personligt motiv vid serveringstillfället

Tips:
Chokladkakan görs med fördel dagen före så att den stelnar till i mitten men samtidigt är krämig. Serveras med grädde o jordgubbar. Vid jul passar inlagda körsbär o en vaniljglasskula bra till. Glöm inte att pudra över florsocker gärna med personligt motiv vid serveringstillfället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar