söndag, maj 10, 2009

Pocherat ägg på rostat bröd

Söndag morgon...då passar det bra att titta i kylen var man har kvar sen i helgen...den svartrökta skinkan och kvarvarande potatissallad förvandlades enkelt till en liten söndagsbrunch tillsammans med ett rostat bröd med ett lättpocherat ägg.

Ingredienser för 2 personer:
2st Ekologiska ägg
1msk Ättika, 12%
1l H2O
1tsk Salt

Tillbehör:
2st Skivor rostat surdegsbröd
2st Salladsblad
2st Skivor svartrökt skinka, se gårdagen
2dl Potatissallad, se gårdagen

Såhär kan man göra:
1. Koka upp vattnet i en vid kastrull och tillsätt ättikan och saltet. Dra ner värmen så att vattnet endast sjuder lätt.
2. Knäck ett ägg i taget i tex en kaffekopp.
3. Häll varsamt ägget i det varma vattnet. använd en hålslev eller två stycken skedar och försök att forma ägget till en vacker rund form.
4. Låt ägget sakta pochera i ca 5min, då blir det oftast lätt rinnande inuti. Du kan enkelt känna dig fram genom att lyfta upp ägget, ju fastare dessto mer kokt.
5. Häll upp i iskallt vatten i en bunke och lyft över de färdigpocherade äggen däri.
6. Skala bort ev. äggvita som ev. kan ligga som trådar som inte ser så "vackert" ut.
7. Arrangera det pocherade ägget på en bit rostat bröd och lite tillbehör...

Servera gärna med lite färsk frukt och någon söt avslutning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar