Ingredienser för 2 personer:
4dl Salladsmix, (Lollo rosso, frisse, ruccola, mache)
2st Skivor svartrökt skinka
6st Persikohalvor
2st Hela kokta rödbetor
2st Saltgurkor
5cm Purjolök
Vindruvor
En liten bit brieost
Gräslöksvinegrette:
4msk Olja
2msk vinäger
1tsk Dijonsenap
1msk Gräslök, finskuren
Salt & peppar från kvarn
Chilirostade krutongsticks:
2st Skivor lantbröd
2msk Smör/Olja
1st Vitlöksklyfta
1-2krm Chilipeppar från pulver
Havssalt
Såhär kan man göra:
1. Grilla persikorna lätt i en grillpanna, krydda med lite havssalt.
2. Arrangera alla ingredienser till salladen vackert på en tallrik. Rippla över lite vinegrette, (blanda oljan, vinägern, dijonsenapen, gräslöken, salt & peppar).
3. Pensla brödet med oljan, gnid in bröden med en vitlöksklyfta, kryda med chilin och saltet.
Ugnsrosta på en plåt i 200g tills de blir gyllene. Skiva upp brödet på längden till smala avlånga sticks.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar