lördag, maj 09, 2009

Svartrökt skinka med grillade persikor och chilirostad krutongstick

En fräsch sommarsallad är gott som lördagslunch, det lilla extra med denna sallad är de grillade persikorna som får en mycket god matig smak när man grillar dem. Att blanda grönsaker och frukt är extra gott i sallader nu när värmen tittar fram...kanske blir det lite mer medelhavskänsla.

Ingredienser för 2 personer:
4dl Salladsmix, (Lollo rosso, frisse, ruccola, mache)
2st Skivor svartrökt skinka
6st Persikohalvor
2st Hela kokta rödbetor
2st Saltgurkor
5cm Purjolök
Vindruvor
En liten bit brieost

Gräslöksvinegrette:
4msk Olja
2msk vinäger
1tsk Dijonsenap
1msk Gräslök, finskuren
Salt & peppar från kvarn

Chilirostade krutongsticks:
2st Skivor lantbröd
2msk Smör/Olja 
1st Vitlöksklyfta
1-2krm Chilipeppar från pulver
Havssalt

Såhär kan man göra:
1. Grilla persikorna lätt i en grillpanna, krydda med lite havssalt.
2. Arrangera alla ingredienser till salladen vackert på en tallrik. Rippla över lite vinegrette, (blanda oljan, vinägern, dijonsenapen, gräslöken, salt & peppar).
3. Pensla brödet med oljan, gnid in bröden med en vitlöksklyfta, kryda med chilin och saltet.
Ugnsrosta på en plåt i 200g tills de blir gyllene. Skiva upp brödet på längden till smala avlånga sticks.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar