lördag, maj 09, 2009

Ärt- & potatissallad serverad med dijonsenap & kaprissås, grillad lax på krispsalladsbädd

Ett basrecept på en vinegrettepotatissallad är alltid bra att ha med sig i bagaget. Man kan alltid servera "det mesta" till... Passar likabra på ett buffébord eller som "potatisrätt" till en huvudrätt.

Ingredienser till 2-3 personer:
8st Medelstora potatisar av fast typ
2dl Gröna ärtor
2st Saltgurkor, finskurna
10cm Purjolök, finstrimlad
2msk Bladpersilja, lätt hackat
Salt & peppar från kvarn

Dijonsenap- och kaprissås (Vinegrettesås):
1-del Vinäger
2½-del Rapsolja eller olivolja
2-3msk Dijonsenap
4msk Kapris, grovt hackad
Salt & peppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Skala potatisen och skiva den i centimeterstora skivor.
2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, stormkoka inte utan sjud lätt så potatisen inte går sönder, den sista minuten tillsätter du ärtorna.. När potatisen & ärtorna är klara, häll det i ett durkslag och kyl det med kallvatten.
3. Vinegretten: blanda allt i en shaker eller bunke med tättslutande lock, skaka väl.
4. Blanda potatisen & ärtorna med vinegretten, purjolöken och gurkan.
5. Smaka av med lite extra salt & peppar från kvarn vid behov.


...vi grillade en bit lax med lite sallad och citron till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar