onsdag, maj 06, 2009

Danska Smorrebrod, stekt spättafile med potatis, remoulade & fiskpate


Ibland behöver man tänka utanför temat kött, sås och potatis. Idag blev det en kombination av här är ditt kylskåp och frys! Resultatet blev två danska smorrebrod. Stek spättafilerna krispiga i rikligt med smör och snåla inte med senap och kapris i remouladen.

Ingredienser för 2 personer:
4st Kavrings skivor
2st Spättafiler + 4msk Smör att steka i 
1st Uppvispat ägg
1dl Ströbröd
1st Kokt potatis, skivad
1st Laxpateskiva, färdigköpt
2st Salladsblad
2st Tomatskivor
2st Citronklyftor
1st Saltgurka
2msk Kapris
Lite rödlök
Salt & peppar från kvarn

Remouladen:
1dl Turkisk yoghurt
3msk Senap av normal svensk sort
2msk Finhackad kapris
4msk Hackad gurka
2msk Vårlök, finskuren
1msk Fräslök, finskuren
2krm Curry
Salt & peppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Börja med remouladen: Blanda alla ingredienser och smaka av med curry, salt och peppar. Låt gärna stå och mogna lite, ca 30min, i kylen.
2. Spättafilerna: Skär bort det ev. skinnet med en filekniv. Dela filerna på mitten så att du får 4st bitar. Vänd filerna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet, krydda rikligt med salt & peppar. Stek den på medelvärme i rikligt med smör i en stekpanna. När de fått fin färg och är klara låter du dem rinna av på ett hushållspapper.
3. Nu är det bara att börja montera ihop smorrebrodet.
Titta på bilden ovan som ledtråd och bygg din egen variant...

Lycka till!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar