
Ingredienser till 6 personer:
4st Kamben
1½dl Glace
1,3kg Färskpotatis
7dl Grekisk yoghurt
3st Vitlöklsklyftor, pressade
1st Gul lök, finhackad
10cm Purjolök, finhackad
4msk Persilja, finhackad
½st Röd lök i skivor till garnering
Ca 10-15st Svarta oliver till garnering
Salt & peppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Sjud kambenen i ca 1tim till köttet släpper lätt. Du kan koka benen i vatten eller öl eller fond eller en blandning av allt. Häll på vätska så att det täcker. Tag upp ribsen och kyl dem när de är klara.
2. Skala och koka färskpoatisen i klyftor, kyl den när den är klar.
3. Blanda alla ingredienser till såsen, vänd ner i potatisen.
4. Värm ugnen till 225g, pensla på glacen och värm på ribsen så att de blir glänsande.
5. Arrangera allt med lite inlagda grönsaker och kanske lite kvisttomater. Servera gärna lite gott bröd till.
Tyvärr blev det ingen bild på ribsen....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar