lördag, maj 23, 2009

Glacade loin ribs med grekisk potatissallad och gröna tomater

Idag blev det lunch på verandan. Att grilla revebenspjäll är en konst man kan skriva länge om och i USA finns det tävlingar om vem som tillagar dem bäst. Konsten ligger i att alltid koka dem först och de är inte klara förän du med lätt hand kan dra köttet från benen. Sen finns det olika skolor hur man skall koka dem men i öl och kalvfond brukar ge ett bra resultat. Potatissallader kan man göra i oändlliga variationer och just nu blev det en med inspiration från Grekland med vitklök, gurka och små Kalamataoliver. Gott till är lite inlagda grönsaker som du kan göra själv men även kan få färdiginlagda. Att äta ute är verkligen gott! Ut och ät var du än är....:)

Ingredienser till 6 personer:
4st Kamben
1½dl Glace
1,3kg Färskpotatis
7dl Grekisk yoghurt
3st Vitlöklsklyftor, pressade
1st Gul lök, finhackad
10cm Purjolök, finhackad
4msk Persilja, finhackad
½st Röd lök i skivor till garnering
Ca 10-15st Svarta oliver till garnering
Salt & peppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Sjud kambenen i ca 1tim till köttet släpper lätt. Du kan koka benen i vatten eller öl eller fond eller en blandning av allt. Häll på vätska så att det täcker. Tag upp ribsen och kyl dem när de är klara.
2. Skala och koka färskpoatisen i klyftor, kyl den när den är klar.
3. Blanda alla ingredienser till såsen, vänd ner i potatisen.
4. Värm ugnen till 225g, pensla på glacen och värm på ribsen så att de blir glänsande.
5. Arrangera allt med lite inlagda grönsaker och kanske lite kvisttomater. Servera gärna lite gott bröd till.

Tyvärr blev det ingen bild på ribsen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar