söndag, mars 15, 2009

Sjömansbiff med dijonsenapscremé och saltgurka

Lite roligt att laga klassiskt på söndagarna, idag blev det sjömansbiff gjord på nötrulle. Valde att inte steka på potatisarna utan lät de enbart sjuda med i buljongen. Det blir en riktig mustig anrättning tack vare ölet och lite lagerblad. En dijonsenapscremé blev till av en ren slump och passade förträffligt som tillbehör. Glöm inte saltgurkan...

Ingredienser för 2 personer, + en matlåda :)
250g Nötrulle, skivad
5dl Öl, halvmörkt
3 dl Kalvfond
6st Potatisar, skivad
2st Morötter, skivad
2st Gula lökar, skivad
3msk Smör
3st Lagerblad
5st Vitpepparkorn
1st Kvist timjan, eller ca 1tsk torkad timjan
Saltgurka
Bladpersilja
Salt & peppar från kvarn

Dijonsenapscremé
1, 5 dl Grekisk yoghurt
3 msk Dijonsenap
2msk Bladpersilja, finhackad
Salt från kvarn

Såhär kan man göra, tillagningstid ca 60min.
1. Skiva grönsakerna i lika stora skivor.
2. Smält smöret i en stekpanna, tillsätt löken och bryn den försiktigt. Häll över i en större gryta tillsammans med potatisen och morötterna.
3. Bryn köttet i stekpannan, salta och peppra, lägg i grytan.
4. Häll över ölet, fonden, lagerbladet, vitpepparn och timjan.
5. Låt Sjömansbiffen puttra på sakta värme med locket lite på glänt i ca 45 min.
6. Ta upp köttet och smaka på en bit så att du känner att det är mört. Om inte låt det sakta koka lite till tills köttet är mört.
7. Smaka av fonden och salta och peppra vid behov.
8. Blanda alla ingredienser till dijonsenapscremén.
9. Lägg upp portionsvis på en djupare tallrik och servera tillsammans med cremén och lite saktgurka.

Tips: Vi serverade med en god tomatsallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar