onsdag, mars 18, 2009

Bakad potatis med tre sorters keso & kräftor

Ibland behöver det gå lite snabbt och enkelt och en bakad potatis är alltid rätt. När du ändå ugnsbakar några så passa på och baka en extra. Det är perfekt att ha i kylen och tillexempel dela på hälften och pensla med lite olja och salt: bara att grilla i grillpannan eller grillen på sommaren.
Ikväll gör vi några enkla kesoröror, godare än färdiggjorda...och så får du lite fler smaker på köpet!
Servera gärna med lite sallad.

Ingredienser för 2st:
4st Bakpotatisar, (så får du 2 över....)
200g Kräftstjärtar

Fyllning : Vitlök & örter
1,5dl Keso
2msk Röd lök, finhackad
1st Vitlöksklyfta, finhackad
1msk Persilja, finhackad
1msk Basilika
1krm Chilipulver
Salt & peppar från kvarn

Fyllning 2: Sweet Chili
1,5dl Keso
4msk Sweet Chili sås

Fyllning 3: Kaviar & dill
1,5dl Keso
2msk Röd lök, finhackad
3msk Kaviar
1msk Citronsaft
1msk Dill, finhackad
Salt & peppar från kvarn

Såhär kan du göra:
1. Borsta potatisarna och använd en gaffel och picka potatisarna lite, annars spricer de lätt.
Tänk på att man aldrig skall baka en potatis i folie, då blir den nämligen kokt och inte bakad.
Alltså baka av potatisarna i ugnen på 175g i ca 45-60min, känn med en potatissticka om de är klara. (Vill du spela i den högre divisionen så prova att baka potatisarna i grovsalt. Du strör ut en saltbotten med grovsalt i en ugnsform, lägger potatisarna däri och täcker sedan potatisarna med salt.)
2. Rörorna behöver du helt enkelt bara röra ihop, glöm inte att smaka av efter din smak.
3. När potatisarna är klara så kan du linda in dem i lite folie, servera med rörorna, kräftstjärtarna och lite krispig sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar