Ingredienser till en paj á 6-8 bitar:
3dl Vetemjöl +1tsk Salt
125g Smör, osaltat
3msk Vatten
Fyllning:
1msk Olivolja
2st Röda lökar
2dl Färsk spenat
1tsk Rosmarin
2msk Balsamicovinäger
1st Burk hela tomater i tomatjuice
Några droppar Tabasco
2msk Strösocker
1tsk Mejram
2st Färska tomater, skivade
10-15 Kalamataoliver
Salt & peppar från kvarn
150g Getost...eller så mycket du har vill....:)
100g Parmesanost....eller så mycket du vill ha...:)
Såhär kan man göra:
1. Blanda vetemjöl, smör och salt i en mixer, tillsätt vattnet och blanda ihop snabbt.
Forma degen till en boll och rulla in den i plastfilm, låt vila i kyl ca 30 min.
2. Kavla ut pajdegen och klä degen i en form med 24cm i diameter, nagga degen lite i botten på formen.
3. Värm ugnen till 215g, förgrädda pajen i ca 10-15min tills den är gyllene.
4. Under tiden fräser du lök och spenat i en kastrull, tillsätt kryddorna och balsamicovinägern. Låt vinägern koka in med hälften. Tillsätt övriga íngredienser och kryddor. Låt tomatjuicen koka in, ca 20-25min. Smaka av löpande under koktiden med ev mer Tabasco, kryddor och salt, avsluta med ca 2msk socker.
5. Häll över tomatröran i pajskalet, lägg på tomatskivorna och oliverna, riv/strö över osten på fyllningen.
6. Grädda pajen på nytt i ca 15-20min i 215g.
Servera gärna pajen med en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar