Ingredienser till 2 pers:
2dl Pasta, spirelli
1msk Olivolja
1/2dl Pesto, färdigköpt
1dl Inlagd paprikafile, grovhackad
1st Vitlöksklyfta, finhackad
1st Liten röd lök, i klyftor
1/2dl Finhackad bladpersilja
40g Fårost
Salt och peppar från kvarn
150g Lax, salmon salar
st Citronklyftor
Paprikacreme:
1dl Turkisk yoghurt
4msk Ajvar, stark
1msk Finhackad persilja
Såhär kan man göra:
1. Skär laxen i stora kuber, salta och peppra, ugnsbaka i 150g, ca 12min om laxen är färsk. Enklast känner du på laxen om den är klar, då är den fast i konsistensen.
2. Koka pastan i rikligt med vatten och salt enligt anvisningarna på paketet.
3. Fräs lök, paprika och pesto i oljan, tillsätt väl avrunnen pasta, slunga runt. Tillsätt persiljan och oliverna.
4. Lägg upp på en djup tallrik och strö över lite fårost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar