onsdag, mars 25, 2009

Pestopasta med paprikacremé och ugnsbakad laxkub

Äntligen färdigpackat, imorgon bär det av i ottan till den stora matstaden New York . Det blir en spännande resa där vi skall djupdyka ner i de senaste trenderna. Mellan strykning och packning blev det en snabbis pasta med en mycket god paprikacréme, det är röran som skymtar i bakgrunden på bilden. I övrigt blev det lite restingredienser som lite oliver och smulad fårost som förgyllde maträtten. Och gillar du inte Lax så byt ut det mot till exempel kycklingfilé. Får se om vi lyckas blogga lite från over there....

Ingredienser till 2 pers:
2dl Pasta, spirelli
1msk Olivolja
1/2dl Pesto, färdigköpt
1dl Inlagd paprikafile, grovhackad
1st Vitlöksklyfta, finhackad
1st Liten röd lök, i klyftor
1/2dl Finhackad bladpersilja
40g Fårost
Salt och peppar från kvarn
150g Lax, salmon salar
st Citronklyftor

Paprikacreme:
1dl Turkisk yoghurt
4msk Ajvar, stark
1msk Finhackad persilja

Såhär kan man göra:
1. Skär laxen i stora kuber, salta och peppra, ugnsbaka i 150g, ca 12min om laxen är färsk. Enklast känner du på laxen om den är klar, då är den fast i konsistensen.
2. Koka pastan i rikligt med vatten och salt enligt anvisningarna på paketet.
3. Fräs lök, paprika och pesto i oljan, tillsätt väl avrunnen pasta, slunga runt. Tillsätt persiljan och oliverna.
4. Lägg upp på en djup tallrik och strö över lite fårost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar