måndag, januari 16, 2012

Snabbpimpad Bolognese för småbarnsföräldrar

Om du känner igen dig i följande beskrivning: Upp kl 04.50 för dagens första välling till lillgrabben. Titta på 3 avsnitt av Byggare Bob, äta frukost, åka till dagis, sitta i bilkö på väg till jobbet pga 1mm nysnö på infartsvägen till Stockholm, hem och laga mat til grabben, leka med grabben, borsta tänderna på grabben, somna med grabben, vakna yrvaken lite senare och inse att du har ju inte hunnit äta...Vad gör man då? Jo man snabbpimpar grabbens tidigare uppvärmda Bolognese med lite färsk spenat, balsamvinäger, pepprig olivolja, nyriven parmesan, chiliflakes och en skvätt rödvin i såsen. På 30sek har du förflyttat dig till en bakgata i Italien...Och matlagningen ser genast ut som det var fredagsmys! Går garanterat hem hos partnern...:) Gonatt kl 23.59...:)

Såhär pimpar du köttfärsåsen:
2port Kokt Spaghetti
2port Tidigare tillagad köttfärsås
4msk Rödvin
En näve färsk baby bladspenat
1msk Balsamvinäger
2msk Pepprig olivolja
En knivsudd Chiliflakes
En knivsudd Havssalt
Svartpeppar från kvarn
1dl Riven Parmesanost

Såhär kan man göra:
1. Värm på pastan, köttfärsåsen och rödvinet i en kastrull.
2. Blanda spenaten i en skål med balsamvinger, olivolja och kryddor.
3. Lägg upp pastan och såsen på varma tallrikar.
4. Lägg en näve av spenaten ovanpå pastan.
5. Riv över generöst med parmesanost.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar