På bilden ovan: okokt tortellini
Ingredienser till ca 2 personer:
3dl Vetemjöl special, ev någon matsked mjöl till...
1st Ekologiskt ägg
1st Ekologisk äggula
1msk Olivolja
2-3msk Kallt vatten
1/2tsk Salt
Fyllning:
200g Ricotta
5msk Pesto
1krm Chilipeppar
Havssalt
Till pensling av kanterna:
1st Ekologisk äggvita
Såhär kan man göra:
1. Använd med fördel en matberedare. Då mixar du helt enkelt alla ingredienser till en smidig deg.
2. Låt den sedan vila ca 30min till en timme i kylen.
3. Dela degen i fyra delar. Kavla sedan ut degen på ett mjölat bakbord eller ännu hellre med hjälp av en pastamaskin till fyra tunna remsor ca 5x20cm.
4. Använd sedan tex ett litet glas med ca 4cm i diameter och markera ut tortellini rundlar i degen.
5. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Klicka ut ca 1msk fyllning i mitten på rundelarna.
6. Pensla rundlarnas kanter med äggvita.
7. Lägg över de andra två pastaremsorna över de två med fyllning.
8. Använd glaset till att trycka ut tortellini med fyllning.
9. Nagga kanterna på tortellinin med en gaffel.
10. Koka upp rikligt med vatten med salt och koka tortellinin några minuter, 3min. När tortellinin flyter upp till vattenytan är den klar.
Såhär gott blev det ikväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar