fredag, januari 06, 2012

Spaghetti med färskost, spenat och soltorkad tomat

Det blev en enkel och god lunch idag...även den lite Italien-inspirerad. Spaghetti, färskost och spenat kryddat med lite chili. Allt toppat med några soltorkade tomater. Du fixar den här rätten på 20min!

Ingredienser till 2 personer:
2port pasta
3msk Smör, osaltat
1st Gul lök, finhackad
2st Stora nävar med färsk bladspenat, ca 1/2st normalstor färdigförpackad påse
200g Färskost
6st Soltorkade tomater, hackade
1krm Chilipeppar
Havssalt med chilismak
Svartpeppar från kvarn
Några basilikablad

Såhär kan man göra:
1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt ansvisningarna på förpackningen.
2. Fräs den finhackade löken i smöret, tillsätt bladspenaten och mjukgör den.
3. Tag upp lök/spenat fräset och finhacka allt på en skärbräda.
4. Lägg tillbaka lök/spenaten i kastrullen, tillsätt färskosten och låt den smälta ner.
5. Krydda med chilipeppar, havssalt (jag hade med chilismak...) och svartpeppar från kvarn.
6. Hälla av pastavattnet men spar 1-2msk av pastavettnet. Skaka pastan fri från överflödigt vatten och vänd ner i såsen, späd med 1-2msk av pastavattnet för en bra konsistens.
6. Smaka av, lägg upp på varma tallrikar och garnera med hackade soltorkade tomater och färska basilikablad. Drag några varv med svartpeppar kvarnen över om du vill...

2 kommentarer: