tisdag, januari 17, 2012

Ceasarsallad med räkor och surdegschilikrutonger

Enkelt och gott! Klassisk Ceasarsallad i all ära men färskskalade räkor och chilikryddade krutonger på surdegsbröd stekta i olivolja blir en riktig lyxig sallad. Föredrar parmesanflakes i riktigt stora skivor istället för små smuliga microflakes man ibland får när man äter på restaurang. Den här salladen blir bara god genom riktiga råvaror...Glöm räkor i lag, köp frysta som ofta kan vara billigare och skala själv, (om du nu inte lyxar dig med färska). Då kan du dessutom frysa in skalen till en god fond!

Ingredienser till 2 personer:
1 mindre huvud Romansallad
0,5dl Ceasardressing (sök på bloggen efter recept eller köp färdig)
250g Räkor med skal, är du hungrig ta lite mer...
25g Parmesanost
2st Citronklyftor
3st Skivor surdegsbröd typ Levain
2msk Olivolja
1/2tsk Chilisalt
1st Vitlöksklyfta (kan uteslutas)

Såhär kan man göra:
1. Värm på olivoljan med riven vitlök i en stekpanna, tillsätt grovt skuret surdegsbröd, rosta till gyllene färg, smaka av med chilisalt. Tag upp och låt torka på hushållspapper.
2. Skölj salladen och slunga den torr.
3. Skala räkorna.
4. Välj om du vill göra din egen dressing eller köp en färdig.
5. Arrangera salladen på tallrikar och toppa med räkor, krutonger och flakead parmesanost.
Servera gärna dressingen i en skål bredvid, då kan man själv välja hur mycket man vill ha...Dessutom gott att doppa räkorna i dressingen...Glöm inte citronklyftan till räkorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar