Här kommer ett kanontips! Avsluta alltid en middag med choklad, då kommer den alltid bli ihåg kommen som en riktigt god middag! Dessa tryfflar med apelsin och Grappa blev riktigt goda...
Och därmed så tog även alla recept från nyår 2011 slut....
Ca 25st Tryfflar:
300g Mörk 70% choklad med apelsinsmak
2dl Vispgrädde
20g Smör, osaltat
1-2msk Grappa
Cacaopulver
Såhär kan man göra:
1. Koka upp grädden i en kastrull, låt svalna något så den inte är jättehet.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält i en bunke i ett vattenbad eller i micro.
3. Rör varsamt ner den kokta grädden i chokladen tills det blir helt slätt.
4. Rör ner smöret så chokladsmeten blir blank.
5. Häll i Grappan i chokladsmeten.
6. Häll upp chokladsmeten i en bunke och täck med lock eller plastfilm. Ställ kallt i kyl. minst tre timmar eller över natten.
7. Forma den kalla chokladsmeten till runda kulor med händerna eller med hjälp av tex två teskedar.
8. Pudra över kakao på tryfflarna.
9- Förvara gärna kallt i kyl men ta gärna fram minst 30min innan servering så chokladen blir lite rumsvarmare...
Och därmed så tog även alla recept från nyår 2011 slut....
Ca 25st Tryfflar:
300g Mörk 70% choklad med apelsinsmak
2dl Vispgrädde
20g Smör, osaltat
1-2msk Grappa
Cacaopulver
Såhär kan man göra:
1. Koka upp grädden i en kastrull, låt svalna något så den inte är jättehet.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält i en bunke i ett vattenbad eller i micro.
3. Rör varsamt ner den kokta grädden i chokladen tills det blir helt slätt.
4. Rör ner smöret så chokladsmeten blir blank.
5. Häll i Grappan i chokladsmeten.
6. Häll upp chokladsmeten i en bunke och täck med lock eller plastfilm. Ställ kallt i kyl. minst tre timmar eller över natten.
7. Forma den kalla chokladsmeten till runda kulor med händerna eller med hjälp av tex två teskedar.
8. Pudra över kakao på tryfflarna.
9- Förvara gärna kallt i kyl men ta gärna fram minst 30min innan servering så chokladen blir lite rumsvarmare...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar