Då har vi kommit fram till dessertén som givet blir en Italiensk Tiramisu i portionsformar. Dom vita formarna i bild är lagom i storlek efter att ha ätit hela nyårsmeny - de blå kanske egentligen om man bara vill ha det som en dessert efter en vanlig varmrätt. Lite fräscha bär och riven mintchoklad tycker jag förhöjer denna dessert ytterligare en nivå.
Ingredienser till ca 4-6personer:
4st Ekologiska äggulor
4msk Florsocker
1dl Amarettosmaksatt kaffe
500g Mascarponeost
4st Ekologiska äggvitor
1krm Strösocker
ca 50g Mörk choklad med mintsmak
ca 3-4msk Kakao att pudra över Tiramisun
Färska hallon
Myntablad
Såhär kan man göra:
1. Vispa äggvitor med strösocker tills det blir "toppigt" när du rör med vispen uppåt.
2. I en ny bunke, vispa ihop äggulor och florsocker tills det blir vitt.
3. Vänd ner Mascarponeosten i äggulesmeten, vänd därefter varsamt ner äggvitesmeten.
4. Doppa kexen i Amarettosmaksatt kaffe.
5. Använd portionskoppar: lägg ner ett kexså det fyller botten, klicka över Mascarponesmeten, fyll på med ett till lager kex och avsluta med Mascarponesmet. Täck portionsformarna med plastfilm, ställ i kyl över natten eller minst 3h.
6. Vid servering: Riv över mintchoklad, pudra över kakao och garnera med hallon och myntablad.
Ingredienser till ca 4-6personer:
4st Ekologiska äggulor
4msk Florsocker
1dl Amarettosmaksatt kaffe
500g Mascarponeost
4st Ekologiska äggvitor
1krm Strösocker
ca 50g Mörk choklad med mintsmak
ca 3-4msk Kakao att pudra över Tiramisun
Färska hallon
Myntablad
Såhär kan man göra:
1. Vispa äggvitor med strösocker tills det blir "toppigt" när du rör med vispen uppåt.
2. I en ny bunke, vispa ihop äggulor och florsocker tills det blir vitt.
3. Vänd ner Mascarponeosten i äggulesmeten, vänd därefter varsamt ner äggvitesmeten.
4. Doppa kexen i Amarettosmaksatt kaffe.
5. Använd portionskoppar: lägg ner ett kexså det fyller botten, klicka över Mascarponesmeten, fyll på med ett till lager kex och avsluta med Mascarponesmet. Täck portionsformarna med plastfilm, ställ i kyl över natten eller minst 3h.
6. Vid servering: Riv över mintchoklad, pudra över kakao och garnera med hallon och myntablad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar