söndag, april 24, 2011

Triss i lax och par i sill: en god start på Påskafton...

Det blev en god start på Påskafton med triss i lax och par i sill. Det blir inget recept på respektive moment här utan ni hittar det om ni söker på recepten i andra inlägg...Men den kan vara kul att uppleva både gravad, rökt och marinerad lax på en och samma gång. Lite mandelpotatis och sill bidrar till påskkänslan, frågan är bara om vi glömde ägget? Nåväl talriken ovan passar lika bra till påsk som till midsommar. Gott och enkelt...

Ingredienser till en tallrik:
25g Rökt lax
25g Gravad lax
50g Laxtartar
1msk Laxrom
1/2st Mandelpotatis
1st Sillbit, fransk löksill
1st Sillbit, Inlagd sill
1msk Pepparotsfärskost
1msk Creme fraiché
2msk Gravlaxsås
1st Dillvippa
1msk Röd lök, hackad
1st Citronklyfta
1st Tunnbröd, brutit i mindre bitar
Svartpeppar från kvarn

Såhär kan du göra:
1. Du kan tillaga allt själv eller köpa färdigt...
2. Skär den rökta laxen i kuber och servera med pepparotsfärskost, den gravade i en tjock skiva som du formar till en rulle och placerar på en klick gravlaxsås. Tartaren formar du till ett ägg och kröner med lite laxrom och rödlök. Dela mandelpotatisen på mitten och servera med sillen och lite creme fraiche. Servera med en citronklyfta och en dillvippa, drag något varm med svartpepparkvarnen över den rökta laxen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar