torsdag, april 14, 2011

Kycklingwok med squach, sockerärtor & lime

Här kommer ett recept på en enkel baswok som du garanterat slänger ihop på de 10 minuter det tar för jasminriset att koka klart. Dessutom så blir du så mycket nöjdare än att gå ner och köpa från den lokala asiatiska restaurangen...Reglera styrkan med harissan, sältan med oystersåsen och sötman med sweet chili. Jätteenkel rätt som känns lite lyxig en torsdagskväll, äntligen Fredag imorgon...Vad du än gör, kom ihåg att grönsakerna ska vara krispiga...

Ingredienser till 2 personer:
ca 200g Kycklinginnerfilér
ca 3dl Squach i tärningar, (1st mindre hel)
ca 1hg Sockerärtor, strimlade
1msk Rapsolja
1,5msk Harissa
2st Vitlöksklyftor
4msk Kycklingfond, flytande utspädd
1msk Limejuice
3msk Oyster sås
5msk Sweet Chili
1msk Färsk koriander, hackad
3dl Jasminris + 6l Vatten
1krm salt till riset

Såhär kan man göra:
1. Koka jasminriset enligt anvisningarna på förpackningen...
2. I en wokpanna, hetta upp oljan, bryn kycklingen och tillsätt pressad vitlök, harissa, och tärnad squach, fräs runt.
3. Tillsätt kycklingfond och limejuice, låt vätskan koka bort...men smaken stanna kvar!
4. Tillsätt strimlade sockerärtor. Vänd runt woken i oystersås och sweet chili.
5. Smaka av med färsk koriander.
6. Servera med jasminriset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar