fredag, april 15, 2011

Breadsticks med sea salt och poppy seeds

 På bilden ovan, breadsticks med vallmofrön, (poopy seeds).
Idag blev det lite breadsticks som är trevliga att ha som lite tilltugg till något före...Kanske dippa i lite smaksatt färskost eller som ett tillbehör till en god soppa. Perfekt att baka och ha i skafferiet i en burk tills det passar på menyn. Enkelt att variera toppingen, prova med peppar, rosmarin, koriander m.m. Det går att kavla ut dessa till ca 3mm tjocka med lillgrabben i ena handen...Kort avbakningstid på hög värme i ugnen, så vänd inte ryggen till...Låt kallna på ett galler tills de blir krispiga vilket tar några timmar.

Ingredienser till ca 50-60 breadsticks:
2,5dl Mjölk, 3%
10g Torrjäst
3dl Dinkelmjöl med fullkorn
2dl Dinkelmjöl, siktat
1msk Fänkålsfrön
1tsk Salt
1tsk Honung
Vallmofrön
Havssalt

Såhär kan man göra:
1. Blanda alla ingredienser i en degblandare. Kör på låg hastighet i ca 5min eller knåda för hand.
2. Låt degen jäsa i ca 45min.
3. Knåda ihop degen, tillsätt ev. lite mjöl så degen inte kladdar. Rulla till en längd och skär i ca 10 bitar.
4. Kavla ut varje bit ca 20x10cm, strö över havssalt eller vallmofrön och kavla in i degen, skär sedan i ca 1,5-2cm breda remsor. Lägg brödremsorna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Förvärm ugnen till ca 220-250g.
6. Baka av breadstickesen mitt i ugnen i ca 5-6min eller tills de får en fin färg.
7. Lägg upp breadstickesen på bakgaller och låt kallna och bli krispiga vilket tar någon timme.

På bilden nedan, breadsticks med havssalt.
 På bilden nedan, såhär ser det ut när man kavlar ut breadsticksen i ca 20x10cm. Strö över vallmofrön och kavla in i degen innan du skär eller sporrar breadsticksen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar