Ingredienser till 2 personer:
200g Kallrökt lax
2msk Smör, osaltat
2st Ägg, ekologiska
4msk Mjölk
2msk Gräslök, finskuren
1dl Cremé fraiche
2msk Citronsaft
2msk Hackad rödlök
2st Citronklyftor
En knippe färska örter
Färskpotatis
Havssalt & svartpeppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Skrubba färskpotatisen och koka den i saltat vatten tills den blir klar.
2. Smält smöret i en kastrull på svag värme och tillsätt 2st uppvispade ägg + mjölken, rör med en träslev mot boten av kastrullen tills äggröran blir krämig. Smaka av med salt, peppar och gräslök.
3. Skär tunna skivor av laxen.
4. Blanda ihop cremé fraiche med citronsaft och havssalt.
5. Servera på en tallrik med den kokta färskpoatisen, gräslöksäggröran, laxen och citroncremé fraichen. Garnera med rödlök och färska örter, en citronklyfta och en bit tunnbröd till är gott till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar