tisdag, augusti 31, 2010

Rökt lax med gräslöksäggröra och citroncréme

Vi vandrade ner till båten ikväll och på nått sätt så blir allt godare där! Dessutom får man lite semesterkänsla om så bara för någon timme. Det blev åter igen en lättlagad rätt med lite sommarkänsla. Rökt lax och en len äggröra smaksatt med gräslök gifter sig gott ihop med en citronsyrlig sås. Rikligt med lite färska örter till och du är i hamn för kvällen!

Ingredienser till 2 personer:
200g Kallrökt lax
2msk Smör, osaltat
2st Ägg, ekologiska
4msk Mjölk
2msk Gräslök, finskuren
1dl Cremé fraiche
2msk Citronsaft
2msk Hackad rödlök
2st Citronklyftor
En knippe färska örter
Färskpotatis
Havssalt & svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Skrubba färskpotatisen och koka den i saltat vatten tills den blir klar.
2. Smält smöret i en kastrull på svag värme och tillsätt 2st uppvispade ägg + mjölken, rör med en träslev mot boten av kastrullen tills äggröran blir krämig. Smaka av med salt, peppar och gräslök.
3. Skär tunna skivor av laxen.
4. Blanda ihop cremé fraiche med citronsaft och havssalt.
5. Servera på en tallrik med den kokta färskpoatisen, gräslöksäggröran, laxen och citroncremé fraichen. Garnera med rödlök och färska örter, en citronklyfta och en bit tunnbröd till är gott till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar