måndag, augusti 30, 2010

Apelsinkycklinglår med jasminris & sweet and sour sås

Här kommer ett busenkelt recept, med bara 4 ingredienser + salt & peppar, men riktigt gott om du behöver fixa till en middag snabbt ikväll! Grilla på ett färskt kycklinglår med pressad apelsinsaft, servera med lite jasminris och färdigköpt sweet chili, busenkelt! Vill du laga din sweet chili sås själv så finns den här på bloggen om du använder sökfunktionen...

Ingredienser till 2 personer:
2st Kycklinglår
1st apelsin, saften av + 4st skivor
Salt & svartpeppar från kvarn
Jasminris
Sweet chilisås

Såhär kan du göra:
1. Masera in saften av ½apelsin i kycklinglåren, d.v.s. du gnider in låren med apelsinen!
2. Krydda med salt & peppar, lägg 2st skivor apelsin över kycklinglåren.
3. Grilla kycklingen i ugnen, ca 25min på 175g eller tills låren är helt genomstekta, prova med en steknål.
4. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
5. Servera apelsinkycklingen på en bädd av riset med sweet chilisåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar