onsdag, augusti 11, 2010

Färsk broccoli med basilikahollandaise

Ibland vill man bara ha något gott och enkelt. Hittade en fin färsk broccoli i affären och hemma fanns två ägg till övers, så det blev en citron och basilikahollandaise till. Kanske är det inte jätteenkelt att bara svänga ihop en hollandaise på spisen, men köp en färdig annars och rör ner lite färsk basilika... Serverade med en liten tomatsallad med pepprig olivolja, en god lagrad balsamicovinäger och den bästa svartpepparn man kan uppringa från Indien, Tellicherry Garbled Special Extra Bold. Häll det i pepparkvarnen nästa gång, garanterat en smakrikare upplevelse.

Ingredienser till 2 personer:
400g Färsk broccoli
2st Äggulor, ekologiska
2msk Vittvinsvinäger
1msk Citronsaft
200g Smör, smält & klarat
1krm Cayennepeppar
Salt och vitpeppar från kvarn
En näve färsk basilika, finklippt

Såhär kan man göra:
1. Vispa äggulorna med vinägern och citronsaften till en fluffig konsistens i en stålkastrull eller stålbunke.
2. Sätt bunken på svag värme på plattan och vispa till en krämig konsistens, är du osäker använd ett vattenbad. Tag krämen från värmen.
3. Droppa nu sakta i smöret under kraftig vispning, om du vispar som en åtta så kommer du åt i alla hörn. Tillsätt den klippta basilikan.
4. Servera broccolin med basilikahollandaisen och en god tomatsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar