fredag, augusti 27, 2010

Lammkorv med rostade grönsaker i basilikaolja


Som småbarnsförälder blir det glesare mellan inläggen men visst kan man hinna laga "riktig" mat ändå...och snart blir det väl dags att blogga om de första barnmatsportionerna...! Älskar ju lamm på längden och tvären, och en korv är som bekant alltid rätt, speciellt om du får tag på en lammkorv från en lokal gårdsbutik! Prova att gå på bondens marknad tex. Grönsakerna med basilikaolja kan du dock äta till vad som helst, kanske en bit lax eller lite kyckling...

Ingredienser till 2 personer:
2st Lammkorvar av kryddig sort
6st Kokta färskpotatisar, delade
2st Morötter, kvartade
1st Gul lök, kvartad
2dl Squach, urgröpt och skuren i halvmånar
1st Röd paprika, skuren i grova bitar
1/2st Citron, kvartad

Basilikaolja:
½st Kruka basilika, som finns att köpa i affären
½dl Olivolja
1krm Färsk chili
Havssalt & svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Blanda de ansade och skurna grönsakerna i en långpanna. Ugnsgrilla under grillelementet på ca 200g i ca 15-20min eller tills grönsakerna blir lätt rostade.
2. Under tiden grillar du lammkorven på utegrillen eller i en grillpanna på spisen.
3. Mixa alla ingredienser till basilikaoljan i en mixer.
4. Tag ut de grillade grönsakerna från ugnen, vänd runt basilikaoljan, krydda med havssalt och svartpeppar från kvarn.
5. Servera grönsakerna med lammkorven, och medan du äter, pressan gärna lite citron över korven, garanterat gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar