tisdag, augusti 17, 2010

Kräfsallad med lime och koriander


Efter lite stillsam segling passar lite marint att käka till kvällsmat. Här kommer ett recept på en lätt kräftsallad med lite uppfriskande äpple och gurka som svalkar väl i kontrast till chilin och koriandern som ger det hela en liten asiatisk touch. För att göra måltiden lite matigare serverade jag lite vitlöksbröd, ett kokt ägg och en avacado och tomatsallad till. Men du kan säkert ta vad som finns tillhands...kräftsalladen passar perferkt som en liten förätt eller på buffébordet också...Chilin kom faktiskt från egen odling...den börjar mogna nu och det blev en härlig mustig kraftfull smak på den...

Ingredienser till 2-3 personer:
200g Kräftstjärtar, avrunna
1st Vårlök, finhackad
1st Äpple, skalat och fintärnat 1x1cm
1dl Gurka, skalad och fintärnad 1x1cm
0,5dl Majonnäs
0,5dl Meze Yoghurt
1tsk Chili, svag styrka, finhackad
1/2st Lime, saften av
1/3st Kruka koriander, lätt strimlad
Havssalt
Svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Om du köper kräftor i lag, låt vätskan rinna av i en sil.
2. Hacka kräftstjärtarna lite halvfint dvs hälften grovt och hälften fint.
3. Skala äpplet och gurkan och kärna ur det, hacka det i 1x1cm bitar.
4. Finhacka vårlöken och chilin.
5. Blanda ihop majonäsen och yoghurten, lägg därefter i alla ingredienser och krydda väl med limesaft, koriander, havssalt och peppar.
5. Servera gärna med några skivor grillat vitlöksbröd och en lätt sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar