tisdag, januari 12, 2010

Västerbottenomeletté med prinskorv och grov senapscremé

Trött, trött, trött...då passar det kanon att svänga ihop en snabb omeletté smaksatt med lite Norrländskt guld (inte hjortron) och servera med lite prinskorv och en enkel senapscremé. Passar såväl som lunch, middag eller brunch...just do it om du inte vet vad du skall göra som går på 10min att laga...!

Ingredienser till 2 personer:
4st Ekologiska ägg
4msk Mjölk
2msk Smör, osaltat
1st Gul lök, liten, finskuren
1st Tomat, skuren i tärningar
1/2st Paprika, skuren i tärningar
2st Kokta potatisar, skuren i tärningar
50g Västerbottenost, finriven
3msk Bladpersilja, skuren
2krm Oregano, smulad
Salt & svartpeppar från kvarn
ca 200g Prinskorv

Grovkorning senapscremé:
4msk Grovkorning senap
4msk Lätt Cremé fraiché
Salt från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Stek prinskorven på medelvärme i en torr gjutjärnspanna, varmhåll.
2. Senapscremé: Blanda ihop den grovkorninga senapen med creme fraichen, smaksätt med lite salt.
3. Omeletten: smält smöret i en gjutjärnspanna och tillsätt löken, tomaten, paprika och potatisen, fräs lätt, salta & peppra.
4. Vispa ihop äggen i en skål, slå över de frästa grönsakerna.
5. Låt äggen stelna försiktigt så en omelette bildas....när de har stelnat till hälften, strö över Västerbottenosten, låt det sedan stelna klart.
6. Strö över lite bladpersilja och oregano, dra över några varv med salt & pepparkvarnen.
7. Servera prinskorven med omeletten, senapscremén och lite sallad...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar