Ingredienser till 2 personer:
4st Ekologiska ägg
4msk Mjölk
2msk Smör, osaltat
1st Gul lök, liten, finskuren
1st Tomat, skuren i tärningar
1/2st Paprika, skuren i tärningar
2st Kokta potatisar, skuren i tärningar
50g Västerbottenost, finriven
3msk Bladpersilja, skuren
2krm Oregano, smulad
Salt & svartpeppar från kvarn
ca 200g Prinskorv
Grovkorning senapscremé:
4msk Grovkorning senap
4msk Lätt Cremé fraiché
Salt från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Stek prinskorven på medelvärme i en torr gjutjärnspanna, varmhåll.
2. Senapscremé: Blanda ihop den grovkorninga senapen med creme fraichen, smaksätt med lite salt.
3. Omeletten: smält smöret i en gjutjärnspanna och tillsätt löken, tomaten, paprika och potatisen, fräs lätt, salta & peppra.
4. Vispa ihop äggen i en skål, slå över de frästa grönsakerna.
5. Låt äggen stelna försiktigt så en omelette bildas....när de har stelnat till hälften, strö över Västerbottenosten, låt det sedan stelna klart.
6. Strö över lite bladpersilja och oregano, dra över några varv med salt & pepparkvarnen.
7. Servera prinskorven med omeletten, senapscremén och lite sallad...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar