måndag, januari 18, 2010

Bräckt rökt sidfläsk med potatisbullar och lingonsylt

Egentligen vill jag bara tipsa om att prova rökt sidfläsk till lite nystekta potatisbullar istället för det vanliga rimmade fläsket. Det ger liksom en extra dimension och allt känns lite lyxigare.
Potatisbullar är ultimata när du har lite kokt potatis från gårdagen kvar i kylen som du inte vet vad du skall göra med...och naturligtvis är det rårörda lingon som gäller!

Ingredienser till 2 personer:
200g Rökt sidfläsk
8st Kokta potatisar, pressade
3st Ekologiska ägg
4msk Smör
Salt & vitpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Pressa de kokta potatisarna och blanda med äggen, krydda med salt & peppar.
2. Forma till platta "bullar" och stek i en medelvarm stekpanna i lite smör.
3. Bräck tunt skivat rökt sidfläsk i en torr stekpanna.
4. Servera med lite rårörda lingon.

2 kommentarer:

  1. Ordet "bräckt" sägs ursprungligen komma från tyskan men betyder att man steker utan tillsatt fett i pannan och men i detta fall med hjälp av sidfläskets egna fett som släpper under stekningen...//Manfred

    SvaraRadera