Potatisbullar är ultimata när du har lite kokt potatis från gårdagen kvar i kylen som du inte vet vad du skall göra med...och naturligtvis är det rårörda lingon som gäller!
Ingredienser till 2 personer:
200g Rökt sidfläsk
8st Kokta potatisar, pressade
3st Ekologiska ägg
4msk Smör
Salt & vitpeppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Pressa de kokta potatisarna och blanda med äggen, krydda med salt & peppar.
2. Forma till platta "bullar" och stek i en medelvarm stekpanna i lite smör.
3. Bräck tunt skivat rökt sidfläsk i en torr stekpanna.
4. Servera med lite rårörda lingon.
Bräckt kött?
SvaraRaderaOrdet "bräckt" sägs ursprungligen komma från tyskan men betyder att man steker utan tillsatt fett i pannan och men i detta fall med hjälp av sidfläskets egna fett som släpper under stekningen...//Manfred
SvaraRadera