torsdag, januari 28, 2010

Morotssoppa med strimlad purjolök

Den här soppan är riktigt god och jätteenkel att laga, bara koka upp och mixa slät.
Soppa värmer gott när det är kallt ute och förkylningen gör sig påmind...dessutom är det billigt! När man tillsätter potatis behöver man dessutom sällan tillsätta någon redning vilket är toppen...den här soppan är perfekt som en förrätt för den som vill i helgen...

Ingredienser till 4 personer:
6st Morötter
5st Potatisar
1st Gul lök
1st Vitlöksklyfta, pressad
1l Kycklingfond
4dl Grädde
10cm, Strimlad purjolök
Några droppar rapsolja
Salt & svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Skär morötterna, potatisen och löken i mindre bitar.
2. Lägg allt i en kastrull, fyll på med kycklingfonden.
3. Koka rotgrönsakerna mjuka i ca 25min.
4. Mixa soppan slät med en stavmixer, pressa ner vitlöksklyftan.
5. Tillsätt grädden och koka upp soppan.
6. Smaka av med salt & fint mald svartpeppar.
7. Häll upp soppan i varma djupa tallrikar och garnerna med lite strimlad purjolök, några droppar av rapsolja samt nått varv med salt & peparkvarnen.

Om du tycker att soppan är för tjock eller tunn, späd med mer buljong eller red av med lite maizena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar