Ingredienser till 4 -6 personer:
900g Grytbitar av nöt, gärna märgpipa
3msk Smör/Rapsolja
3 msk Tomatpuré
2 st Gula lökar, i stora klyftor
2 Stora morötter
7-10 st Enbär
3 msk Dragon
0,5 msk Viltkrydda
13 dl Vatten + lite att späda med om det kokar in förmycket
1 dl Koncentrerad kalvfond
2 dl Torkade trattkantareller
Salt & Peppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Bryn köttbitarna i smöret & tomatpurén, häll över vatten så det täcker, låt koka upp, skumma väl.
2. Tillsätt fonden och kryddorna som du gärna mortlar fint. Låt allt koka sakta i ca 3 timmar så köttbitarna faller sönder som trådar men håller ihop som stora grytbitar. Denna fixas inte om du kokar det mört under kraftig värme i ca 1,5h.
3. Bryn löken och morötterna lätt separat och tillsätt de den sista halvtimmens koktid.
4. När de återstår ca 20min av koktiden så tillsätter du trattkantarellerna.
4. Smaka av grytan med salt & peppar från kvarn.
Servera gärna med lite god potatis och lite gelé.
Sökte efter en gryta med trattisar i på google och fick upp ditt recept. Gjorde en gryta inspirerad av ditt recept i dag och den blev verkligen kanon! Gillar din blogg och kommer nog titta in fler gånger för inspiration!
SvaraRadera/Anna