Ingredienser till 3 personer, (lägg till en bit lax om ni är 4...såsen räcker till fler...):
600g Laxfilé, skuren i 3st laxfjärilar
3msk Olivolja
Havssalt
Dragonsås:
3msk Smör
1st Schalottenlök
3dl Vitt vin
2dl Fiskbuljong
2dl Grädde
2msk Dragon, torkad och fint mortlad
Salt & vitpeppar från kvarn
Ev. lite maizena redningsmjöl
Lättfrästa grönsaker:
10st Sparrisstänger, gröna och förkokta
10cm Grön gurka, urkärnad och skuren i halvmånar
1st Gul lök, skuren i halvmånar
Havssalt
Bladspenat & rökta räkor:
2dl Bladspenat
600g Rökta räkor, skalade, (men vikten anger med skal)
1/2st Citron
2msk Olivolja
Havssalt
Såhär kan man göra:
1. Såsen: Fräs löken i smöret och tillsätt det vita vinet, låt reducer till 2/3-delar.
2. Tillsätt fiskfonden och grädden, låt reducera till 2/3-delar.
3. Mortla dragonen och tillsätt, låt såsen småsjuda ca 15min.
4. Sila såsen genom en finmaskig sil till en ny kastrull, smaka av med lite salt och blanka ev. av den med lite smör. Vill du ha en simmigare sås så red av det efter behov.
5. Skär laxfjärilar av fisken, pensla på olivolja och strö över lite havssalt. Tillaga i en ugnsfast form i ca 12min på 175g tills laxen blir klar.
6. Grönsakerna skär du till och fräser i sista sekund innan servering.
7. Blanda bladspenaten och de rökta räkorna med lite olivolja, citron och havssalt.
8. Då bör allt vara klart samtidigt och det är dags att lägga upp allt....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar