Meningen var att såsen skulle bli grön men stavmixern ville inte riktigt som jag idag...ny dag imorgon!
Ingredienser till 4 personer:
4st 100g Laxbitar
4msk Flytande smör
Havssalt och vitpeppar från kvarn
Dill och citronsås:
2msk Smör
4msk Gul lök, finhackad
2dl Fiskbuljong
2dl Grädde
0,5dl Citronsaft, (saften av en pressad citron)
1hg Dill, Finhackad
3msk Maizena utrört i lite vatten
Havssalt & vitpeppar från kvarn
Slungad gurka:
1st Hel gurka, urkärnad, skuren 0,5cm bitar
1st Gul lök, skuren i halvmånar
3msk Smör
Havssalt
Gott till:
Hemlagat potatismos, se tidigare recept...
Såhär kan man göra:
1. Ciron & dillsåsen: Fräs löken i lite smör, tillsätt fiskfonden, citronsaften och 1,5dl av grädden samtidigt.
2. Låt koka ihop till 2/3-delar, red av med lite maizena utrört i lite vatten.
3. Mixa dillen med 0,5dl av grädden, rör ner i såsen, smaka av med lite salt & vitpeppar.
4. Fisken: Pensla laxen med lite smält smör, krydda med lite salt & peppar, ställ in mitt i ugnen på ca 150g i ca 15min till fisken blir klar och fast i köttet.
5. När det är dags att servera: fräs upp lite smör och slunga löken i en minut, tillsätt därefter gurkan ytterligare en minut, smaka av med lite havssalt.
6. Nu är det bara att lägga upp och gärna servera med lite potatis t.ex.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar