söndag, januari 17, 2010

Apelsin Cup Cake

Håller ju som bekant på och renoverar köket (och resten av huset!) hemma så det blir lite tufft att hinna med så många blogginlägg...fast det ligger 4st i utkorgen och väntar på ett recept...Men här kommer iallafall kanongoda Cup Cakes med apelsinsmak och färskosttopping. Satt som klippt och skuret till byggfikat idag...tack morsan!

Ingredienser, 12st Cup Cakes:

3at Ägg, ekologiska

2.5 dl Socker

1tsk Vaniljsocker

50g Smör

1dl Meze yoghurt 10%

3.5 dl Vetemjöl

2 tsk Bakpulver

1 nypa Salt

4msk Kakao

2msk Apelsinsaft, pressad

Finrivet skal av en apelsin

Frosting

100g Philadelfia ost

100g Mörk choklad

Fint skuret apelsinskal


Såhär kan man göra:

1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Smält smöret och blanda i det och

Mezeyoghurten, apelsinsaft och skalet.

2. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner det.

3. Fyll i stora muffinsformar och baka av mitt i ugnen på ca 175g i ca 20-25min.

4. Frosting: Smält chokladen och blanda med Philadelfiaosten, strö över lite apelsinskal som dekoration.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar