Lammkotletter från fransk styckning är något av en favorit och det är perfekt att grilla på en fredagkväll. Även om lammet kan rinna iväg i inköpspris kan man servera det med lite billigare tillbehör. En snabblagad cocktailtomatsala, citronslungad bladspenat och lite ripplad balsamicosirap blev det idag. Vill man kröna det lite så hade vi faktiskt lite färskost med vitlök till också...perfekt att låta smälta ner på lammkotletterna.
Det här behövs till 2 personer:
ca 600g Lammkotletter med ben +4msk olivolja + 2st vitlöksklyftor + 1msk Timjan
Salsa:
1ask Cocktailtomater
1st Schalottenlök, finhackad
2msk Olivolja
½dl Balsamicovinäger
½dl Rödvin
2msk Brun farin
2msk Limesaft eller citronsaft
Havssalt
Marinerad bladspenat:
2dl Bladspenat
2msk Olovolja
2msk Citronsaft
Havssalt och svartpeppar från kvarn
Gott till:
Balsamicovinäger
Färskost med vitlök
Såhär kan man göra:
1. Fräs schalottenlöken i olivolja.
2. dela cocktailtometerna på mitten, fräs med.
3. Tillsätt alla övriga ingredienser och låt salsan sjuda sig simmig i konsistensen vilket tar ca 20-25min.
4. Vänd runt spenaten i marinaden.
5. Massera in oljan, mortlad vitlök och timjan i lammkotletterna, grilla dem ca 3min på var sida i en varm grillpanna. Krydda med salt och svartpeppar.
6. Servera lammkotletterna med lite ripplad balsamicosirap, salsan och bladspenaten...om du vill klicka på lite vitlöksfärskost på kotletterna...servera gärna med en god surdegsbaguette.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar