Ingredienser till 2 personer:
250g Spättafilé, rensad
4msk Smör, osaltat
1st Ekologiskt ägg
2dl Ströbröd
100g Haricotes vertes, färska
4msk Olivolja
1st Gul lök, finhackad
1/2st Citron, saften av
2krm Cayennepepppar
Havssalt & vitpeppar från kvarn
Gott att ugnsrosta:
5st Potatatisar med lite havssalt och chilipeppar
1dl Kalamataoliver
10st Kvisttomater
Gott att servera till:
Kapriskrusbär
Saltgurka
Lite dillyoghurt (2dl Turkisk yogurt, 4msk finskuren dill, 1tsk Vittvinsvinäger, 1tsk Dragon, havssalt & vitpeppar från kvarn)
Såhär kan man göra:
1. Rensa och filéa rödspettorna, lägg filérna dubbelt.
2. Visp upp ett ägg, blanda ströbröd med salt & peppar.
3. Panera rödspettorna, först i ägg och därefter i ströbrödet.
4. Stek rödspettorna så de får färg i smöret på medelvärme.
5. Lägg därefter över rödspettorna i en ugnsform och steh under ugnens grillelement på 225g i ca 5 min tills paneringen blivit krispig...som på danskt maner.
6. Under tiden så fräser du löken i olivoljan, när den är mjuk tillsätt haricotes vertes och låt det få lite lätt färg, pressa över citronsaften, krydda med cayennepeppar, salt & peppar från kvarn.
Tips: vill du ugnsrosta lite potatis och grönsaker så tar det ca 25 in i 225g i ugnen, passa på och kör allt på en plåt och tillsätt fisken på slutet av tillagningen...servera gärna med lite goda tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar