torsdag, november 04, 2010

Älgfärsburritos med limeguacamole

Så enkelt men ibland så gott! Har du inte tillgång till skogens konung i frysen så går det naturligtvis lika bra med nötfärs eller kanske lite lammfärs...Men dagens tips får väl bli att göra din egen kryddblandning istället för att köpa de färdiga påsarna. Du kan ju då få smaken som du vill, grunden ligger i spiskumminen som gör den typiska "svenska" tacosmaken och chilin är ju bara att lägga till mer eller mindre av. Toppa den burrito med lite färska grönsaker och du har middagen klar på under 15min. Ett måste är dock att rosta bröden i en het varm stekpanna...det blir en annan upplevelse på bröden då tycker jag...Lite lime i guacamolen blir pricken över i:et!


Ingredienser till 2 personer:
4st Tortillabröd, rostad i hett torr gjutjärnspanna
200g Älgfärs
2msk Olivoja
1st Vitlöksklyfta, pressad
1msk Harissa
1msk Paprikapulver, gärna med rökt paprika
1msk Spiskummin
1msk Koriander
1tsk Chilipulver
Limeguagamole:
2st Avacados
1/2st Lime, saften av
1st Vitlöksklyfta, pressad
Tabasco, några droppar
2msk Olivolja
(1/2dl Gräddfil, om du vill dryga ut den till en mer svensk variant)
Havssalt
Gott till:
Blandad sallad
Tomater
Rödlök
Feferoni
Majs
Bladpersilja

Såhär kan man göra:
1. Färsen: Blanda ihop alla kryddor till en bladning, i en panna hetta upp olivoljan och bryn färsen i det. Häll över kryddblandningen, vitlöken och harissan. Bryn under omrörning, ställ sedan färsen åt sidan.
2. Limegugamole: Mixa helt enkelt alla ingredienser i en mixer. Smaka av med salt, Tabasco och ev. mer lime.
3. Värm tortillan i en torr stekpanna till de blir varma, ca 20sek på var sida. Fyll sedan din älgfärsburito med det som är gott till...vik ihop och njut en stund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar