måndag, november 22, 2010

Biff Rydberg

Får man äta lördagsmat på en måndagkväll? Well om man har en liten grabb som redan är "direktör" här hemma så får man hitta sina moments i vardagen även om det är en måndagkväll! Vanligtvis så ska man ju lägga upp i fina rader med potatis och lök men ikväll rationaliserade jag lite...Summa summarum blev det jäkligt gott helt enkelt, länge sedan jag åt något så enkelt som var så gott! Skapa lite lördagslyx på en måndagkväll så förgyller ni veckan...Oxfilen hittade jag för 179kr/kg, ett riktigt kap! Annars går det bra med en välhängd biff...men köp inte med någon ungnöt, då är det bara att lägga ner, det blir för segt...!
Gillar du fisk så prova att byta köttet mot lite lax och vill man äta vegetariskt så byt ut köttet mot lite grillad och marinerad aubergine...

Ingredienser till 2 personer:
400g Oxfile
2msk Smör, osaltat
2msk Rapsolja
2msk Worchestersås
8st Potatisar, medelstora
2st Gula lökar, medelstora
Salt- & svartpeppar från kvarn
2st Äggulor, ekologiska
4msk Dijonsenap
Lite persilja

Såhär kan man göra:
1. Skala potatisen och löken, skär potatisen i cm stora kuber och finhacka löken.
2. Bryn potatisen och löken i en stekpanna i smör och rapsolja, salta och peppra.
3. Om du inte vill steka i all evighet så kan du göra som jag och bryna i stekpannan och eftersteka i ugnen i ca 10min på 175g, då håller sig det dessutom varmt medan dy bryner på köttet.
4. Och själva oxfilen skär du i 3x3c, kuber och bryner hastigt i smör/olja  beroende på hur genomstekt du vill ha det...Krydda med salt- & svartpeppar från kvarn, avsluta med att droppa över Worchesteråsen.
5. Nu är det bara att servera allt, blanda gärna runt lite persilja i potatis/löken och lägg upp på en tallrik, lägg köttet bredvid och avsluta med en äggula och lite dijonsenap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar