onsdag, november 24, 2010

Snabba torskgrytan med saffran, tomat och aubergine


Idag blev det en improviserad torskgryta av lite grönsaker som var kvar i kylen tillsammans med en vid första anblicken tråkigt torskblock. Men lite saffran och tomat fixade till det hela så det blev riktigt gott! Dessutom tar det bara 15 min att laga till det om du är snabb på att skära grönsakerna...

Ingredienser till 2-3 personer:
400g Torskfile, denna gång fryst, funkar jättebra i denna rätt, skuren i grova tärningar 3x3cm
2dl Aubergine, tärnad
2dl Röd lök, grovt tärnad
1st Röd paprika, grovt tärnad
1dl Gröna oliver
500g Krossade tomater
2msk Fiskbuljong
1krm Saffran
1st Vitlöksklyfta
½st Citron, saften av + lite raspat skal
3msk Olivolja
3msk Hackad persilja
Några basilikablad
Salt & vitpeppar från kvarn
2dl Råris + 3½dl Vatten + 1tsk Flytande kycklingbuljong eller lite salt

Såhär kan man göra:
1. Börja med att koka upp vatten och buljong till riset, tillsätt råsiset och låt sjuda i ca 10min, drag sedan kastrullen från plattan och låt riset stå till sig.
2. Fräs upp 3msk olivolja i en wok eller kastrull, tillsätt vitlöken och alla grönsaker, låt svettas runt några minuter.
3. Tillsätt saffran och de krossade tomaterna, smaka av med fiskbuljong, citronsaft, salt och peppar
4. Koka upp och låt puttra i fem minuter, sänk sedan värmen och lägg i torsken, låt den småsjuda klar vilket tar ca 5min. Garnerna med persilja och basilika.
5. Nu är det bara att lägga upp på en varm tallrik: råriset och den varma torskgrytan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar