söndag, oktober 31, 2010

Apelsin och rosmarinkyckling med rödbets-, bön och fårostsallad

Det blev kycklin i Söndags...och jag verkar ha en förkärlek för att smaksätta den med apelsin...Enkelt serverad med en god sallad med rödbetor, haricotes vertes och lite fårost i en vinegrette med lite fårost till. Mat man helst skulle vilja äta ute i gröngräset kanske men det funkar en kylen oktoberdag också. Tänk på att inte vända runt dressingen för mycket eftersom baslamicovinägern gör den lite ful i färgen, men sötman från den lite mer runda vinägern passar bra till rödbetorna...

Ingredienser till 2 personer:
2st Kycklinglår
1st Apelsin
1tsk Rosmarin
4st Rödbetor, färska
100g Haricotes vertes
1/2st Röd lök
1msk Bladpersilja
1msk Dijonsenap
2msk Balsamicovinäger
4msk Olivolja
Salt- & svartpeppar från kvarn
Surdegsbröd


Såhär kan man göra:
1. Pressa halva apelsinen över kycklingklubborna och masera in saften, krydda med mortlad rosmarin, salt- & svartpeppar. Ugnsstek kycklingen på ca 150g i ca 45-60min eller tills köttsaften är klar och kycklingen färdigstekt, den andra apelsinhalvan ugnsteker du samtidigt de sista 20minutrarna. (Kycklingen var halvtinad när jag satte in den, därav tiden...)
2. Koka rödbetorna i saltat vatten med skal och blast kvarm detta tar ca 20-25min. Kyl sedan rödbetorna och "drag" av skalet. Koka haricotes verten i saltat vatten i ca 1 min, kyl den sedan. Blanda sedan dressingen i en bunke, (senapen, vinägern, oljan, salt- & peppar), vänd sedan ner klyftade rödbetor, haricotes vertes, och bladpersilja i dressingen. Häll upp i en serveringsskal och garnera med fårosten och bladpersiljan.
3. Servera kycklingen med den ugnsbakade apelsinklyftan, salladen och lite gott surdegsbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar