torsdag, november 25, 2010

Dijonsenapsbiff på danskt smorrebrod


Ikväll blev det en sen middag men vi har försökt att komma vidare med att renovera en vägg uppe i vardagsrummet...Allt tar sin tid numera! Så det blev en lite smorrebrodsinspirerad anrättning ikväll.
Tag rikligt med dijonsenap i biffarna och gör dem mustiga med en skvätt öl i dem. När du monterar ihop ditt smörrebrod så är det lite "man tager vad man haver" teorin man får följa. Till det vi hade hemma kan jag känna att det skulle varit gott med lite krispig bacon på toppen av det hela, så har du det också blir det säkert en höjdare. Syltlöken är ett måste till biffarna och dadlarna gör sig väl till grönmögelosten.


Ingredienser till 2 personer, men det blir 6st biffar, perfekt att frysa in...:
500g Blandfärs
1st Ägg, ekologiskt
4msk Dijonsenap
4msk Potatismjöl
4msk Öl
1msk Kalvfond
2msk Persilja, hackad
Salt- & svartpeppar från kvarn
4msk Smör, osaltat

Till det övriga brödet...
Grönmögelost...så mycket du vill ha!
4msk Meze yoghurt
1st Avacado
4msk Stenbitsrom
1st Röd lök, skuren i skivor
6st Daldar
En bit gurka, skuren i stavar
Romansallad
Bladpersilja
2st Skivor Danskt rågbröd
Några roppar Balsamicovinäger med fikonsmak

Såhär kan man göra:
1. Blanda alla ingredienser till biffarna i en bunke, forma sex stycken biffar, stek den i en stekpanna i smör på medelvärme ca 4min på varje sida tills de är klara. Tag upp dem och låt vila på lite hushållspapper så ev. fett rinner av. Meningen är att äta dem lite ljumna...på smorrebrodet.
2. Nu är det bara att lägga upp själva smorrebrodet, börja med brödet, salladen, biffen, yoghurten, osten och garnera sedan upp med övriga ingredienser efter tillgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar