Ingredienser till 6 personer:
800g Älgfärs
1,5dl Vispgrädde
1st Ekologiskt ägg
1st Ekologisk Äggula
1st Gul lök, riven, sakta stekt gyllene i lite smör
1tsk Vitpeppar
0,5tsk Svartpeppar
1tsk Enbär
1tsk Rosmarin
1tsk Senapsfrö
tsk Salvia
1tsk Timjan
3msk Potatismjöl
2msk Rapsolja
Salt
Mackmyralingon:
4dl Lingon (bär)
5msk Strösocker
1,5msk Mackmyra whisky (det finns många andra sorter....)
Gott till:
Färskpotatis med smör och persilja
Picklad gurka
Såhär kan man göra:
1. Blanda ihop färsen med grädden och äggen, tillsätt kryddorna, saltet och potatismjölet. Blanda till en smidig färs, avsluta med att tillsätta lite rapsolja så får du en smidig yta på färsen som är lätt att forma.
2. Rulla älgfärsbullarna till lite större köttbullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda bullarna i 150g ugn i ca 10-12min till de blir färdiga.
3. Stek sedan köttbullarna i smöret i en gjutjärnspanna så de får en fin färg på ytan.
4. Blanda ihop lingonen med sockret och whiskyn så sockret löses upp, lingonen kan med fördel blandas ihop dagen innan så de får stå till sig i kylskåpet över natten.
5. Servera gärna med lite färskpotatis och picklad gurka, recept på det hittar du sedan tidigare här i bloggen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar