Ingredienser till 2-3 personer:
400g Lammfärs
2st Äggulor
1tsk Salt
1tsk Spiskumin
1tsk Chipotle Chili
1dl Tomatsalsa med soltorkad tomat
0,5dl hackad persilja
Svartpeppar från kvarn
2msk Smör, osaltat
2msk Olivolja
Tomatsås:
1st Röd lök, finhackad
2st Vitlöksklyftor, finhackade
1dl Gröna oliver med piemento
0,5dl Soltorkade tomater, finhackade
0,5dl Vitt vin
3dl Krossade tomater med Chili
Havssalt
Ugnsrostad röd piementopaprika m.m.:
2st Piementotomater
1st Bakpotatis
2msk Olivolja
1tsk Timjan
Fårostmoja:
100g Fårost
0,5dl Grekisk Meze yoghurt
1tsk Rödvinsvinäger
1tsk Olivolja
1tsk Mynta, finmortlad
Havssalt
0,5dl Grön gurka, utan kärnor, finhackad i kuber
Gott till:
Citronklyfta
Såhär kan man göra:
1. Blanda ihop lammfärsen med äggulorna och saltet, arbeta till en fastare färs. Tillsätt sedan alla andra ingredienser. Forma till riktigt stora köttbullar, ca 50g st.
2. Fräs löken, vitlöken och timjanen i en kastrull, tillsätt vittvinet och låt det koka in till 2/3-delar återstår. Tillsätt alla övriga ingredienser och låt koka ihop till 2/3-delar återstår.
3. Skär paprikan i långa grova strimlor, bakpotatisen i klyftor och pensla med olja, timjan och havssalt. Grilla av i ugn på ca 175g i ca 20-25min.
4. Bryn lammfärsbullarna i matfettet, lyft över till såsen och sjud dem klara.
5. Mixa ihop fårosten med alla andra ingredienser förutom gurkan som du vänder ner på slutet.
6. Servera allt på varma tallrikar.
Vilket jävla kap du är, hade älskat att få sådana festmåltider serverade varje dag. Har testat flera av recepten här och har varit mycket nöjd varje gång, det enda jag har att önska är lite mer vegetariska alternativ. Som van gammal vegonörd har jag inga problem med att byta ut kött och fisk mot vegetariska alternativ men det vore roligt att se lite mer vegetariska grundrecept. Tack för en skön blogg!
SvaraRaderaHej Felicia!
SvaraRaderaTack :) Och kul att du gillar mina recept!
Skall försöka fixa till lite mer veggo-rätter...
Ha det gott!
//Manfred