torsdag, juni 03, 2010

Grillad fläskfilé med ostfrittata och ruccola

Idag blev det en aning improviserat med en bit fläskfilé och några ägg. Men på något sätt fick vi till en sommrig rätt som var riktigt god. Man behöver inte alltid massa potatis, ris eller pasta...En perfekt rätt om du bara är sådär lagom hungrig i sommarvärmen....är det redan sommar, han inte med att notera det bara.....!

Ingredienser till 2 personer:
300g Fläskfilé
2msk Olivolja
2msk Smör, osaltat
4st Ägg, ekologiska
4msk Vatten
1st Gul paprika, grovt tärnad
1st Salladslök, finhackad
4st Soltorkade tomater
6st Kalamataoliver
1dl Prästost
1dl Fårost
Havssalt & svartpeppar från kvarn
Ruccola + balsamvinäger + olivolja + havssalt
Ajvar

Såhär kan man göra:
1. Knäck äggen och vispa ihop med vatten, prästosten och salt & peppar.
2. Smält smöret i en stekanna, stek på tärnad paprika.
3. Häll på äggsmeten, löken, soltorkade tomater och oliver. Låt frittatan sakta stelna på svag värme. Smula över fårosten och drag några varv med pepparkvarnen.
4. Putsa fläskfilén och skär till 4st portionsbitar, pensla med lite olivolja, grilla på i en grillpanna eller ute på grillen, salta & peppra.
5. Servera en bit ostfrittata på tallrik med det grillade köttet och lite ruccola vänt i balsamvinäger. Servera med en klick ajvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar