tisdag, juni 15, 2010

Honey Smoked Karré med fusk BEA och färskpotatis

Fläskkarré är kanon att lägga på grillen, idag blev det en färdigköpt glace men du kan enkelt göra en egen baserad på flytande honung och den smaksättare du önskar. En fuskbea baserad på lätt cremé fraiché passar bra mot originalet när det är varmt ute som idag. Att krydda på den kokta färskpotatisen blev till av en slump eftersom köttet tar en tid att tillaga. Det blev lite fredagsnys på måndagkvällen idag helt enkelt!!!

Ingredienser till 2 personer:
2st Skivor Fläskkarré med ben, ca 150g st
0,5dl Honey Smoked Glace eller liknande, det finns ju mängder att välja på just nu...
Havssalt

Kallrörd fusk BEA:
2dl Lätt cremé fraicé
1-2tsk Vittvins-vinäger
1tsk Estragon, finhackad
1msk Krusbladig persilja, finhackad
1/2 tsk Gurkmeja
Havssalt och vitpeppar från kvarn

Gott till:
ca 8st små Färskpotatisar
1msk Olivolja
1msk Rödvinsvinäger
0,5dl Finhackad Rödlök
Lite bladpersilja
10st Pärltomater
Havssalt och svartpeppar från kvarn

Såhär kan du göra:
1. Koka potatisen, låt svalna lite och blanda sedan till en sallad med alla övriga ingredienser.
2. Blanda till alla ingredienser till fusk Bean, låt den gärna stå och dra lite, och bäst blir den förstås dag två.
3. Grilla karrén på en utegrill eller i en grillpanna, pensla på glacen och salta lite på köttet under grilltiden. Vänd och pensla på glacen ca 2ggr på varje sida.
4. Nu är det bara att servera på varma tallrikar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar