Självklart så serverar du med en hemlagad senap till!
Receptet hittar du den några dagar tillbaka...
Ingredienser till 4 personer:
600g Falukorv, skuren i skivor
1st Blomkålshuvud, medelstort
40g Smör, osaltat
3-4msk Vetemjöl
4dl Gammaldags mjölk
1dl Blomkålsspad
1dl Riven Brännvinsost
Salt och vitpeppar från kvarn
Gott till:
Grovmalen senap, se tidigare recept från veckan
Kvisttomat
Såhär kan man göra:
1. Smält smöret och vispa ner vetemjölet i en kastrull, rör det slätt. Tillsätt mjölken och låt såsen småsjuda sig tjock under omrörning.
2. Ansa blomkålen till buketter och koka i lättsaltat vatten tills de mjuknar. Häll av och kyl blomkålen men spara 1dl av blomkålsspadet som du rör ner i såsen.
3. Smaka av såsen med salt & peppar, ta den från plattan och rör ner osten.
4. Lägg blomkålen i en ugnssäker form, slö över ostsåsen, gratinera i 200g tills den får en fin gyllene färg, vilket tar ca 15min.
5. Bräck falukorven i en stekpanna.
6. Servera falukorven med den brännvinsgratinerade blomkålen. Servera gärna med en hemlagad senap och någon grönsak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar