söndag, februari 22, 2009

Ugnspotatisomelette med vitlök & rosmarin, serverad med italiensk korv, tapenade och tomat med balsamicosirap

Ikväll blev det lite "här är ditt kylskåp", men vi lyckades trolla till en underbar ugnomellett (tortilla) med potatis, vitlök, lök & chili, serverad med lite smått och gott. En rätt som passar perfekt att laga när man bara är lite sugen!

Ingredienser, 2-4 personer:
6-8st Potatisar, medelstora, skivade
1st Gul lök, skivad
1msk Rapsolja
1msk Smör
3st Vilöksklyftor, finhackad
3st Ägg, ekologiska
1dl Mjölk
1tsk Rosmarin, mortlad
5cm Röd chili, utan kärnor, finhackad

Såhär kan du göra, tillagningstid ca 10 + (25min i ugnen).
1. Skala och skiva potatisen, löken och vitlöken tunt.
2. Smält smör & oljan i en gjutjärnspanna, stek grönsakerna.
Tillsätt den finhackade chilin på slutet. Salta & peppra från kvarn.
3. Smörj en ugnsform 24cm i diameter med olja.
4. Häll grönsakerna i formen.
5. Vispa äggen med mjölken, slå över grönsakerna.
6. Krydda på toppen med rosmarinen.
7. Grädda i 200g ugn, i mitten, ca 20-25min eller tills allt har stelnat och potatisen känns mjuk. Prova med en sticka!

Den här rätten kan du servera både varm och kall och kombinera med de tillbehör du gillar.
Allt från charkuterier till skaldjur. Vi avnjut den med lite italiensk korv, tapenade, tomat och citron med lite balsamicosirap samt lite vitlöksyoughurt. Potatisrätten passar perfekt att äta kall skuren i små bitar till en buffé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar