Ingredienser, 2pers, tillagningstid ca 30min.
6st Potatisar, medelstora av mölig sort, ex,vis King Edward
1st Morot
10cm Purjolök
1st Ekologisk ägg
1st Ekologisk äggula
1msk Potatismjöl
Smör att steka i
250g Rimmat sidfläsk
Rårörda lingon, se tidigare recept jan-09.
Såhär kan du göra:
1. Skala rotfrukterna, skär i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten.
2. Häll av vattnet och ånga av.
3. Under tiden så steker du fläsket och varmhåller i ugnen på 60g.
4. Blanda ägg, äggula och potatismjöl i en bunke, pressa ner rotfrukterna och tillsätt finstrimlad purjolök.
5. Krydda rikligt med salt & svartpeppar från kvarn.
6. Smält smör i en stekpanna och stek potatis & morotsbiffarna på medelstark värme tills de får en fin gyllene färg.
7. Arrangera på en tallrik och servera med de rårörda lingona.
Gott men tänk på att kanske börja lite tidigare på kvällen :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar