måndag, februari 09, 2009

Potatis och morotsbiffar med stekt fläsk & rårörda lingon

Hm, jag rekommenderar inte att komma hem kl: 20.00 och börja tänka tanken på att göra raggmunk...dessutom inte att försöka utan ett rivjärn! Vad göra, vill man så kan man alltid fixa till några klassiska potatisplättar istället. Här kommer en enkel variant:

Ingredienser, 2pers, tillagningstid ca 30min.
6st Potatisar, medelstora av mölig sort, ex,vis King Edward
1st Morot
10cm Purjolök
1st Ekologisk ägg
1st Ekologisk äggula
1msk Potatismjöl
Smör att steka i
250g Rimmat sidfläsk
Rårörda lingon, se tidigare  recept jan-09.

Såhär kan du göra:
1. Skala rotfrukterna, skär i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten.
2. Häll av vattnet och ånga av.
3. Under tiden så steker du fläsket och varmhåller i ugnen på 60g.
4. Blanda ägg, äggula och potatismjöl i en bunke, pressa ner rotfrukterna och tillsätt finstrimlad purjolök.
5. Krydda rikligt med salt & svartpeppar från kvarn.
6. Smält smör i en stekpanna och stek potatis & morotsbiffarna på medelstark värme tills de får en fin gyllene färg.
7. Arrangera på en tallrik och servera med de rårörda lingona.

Gott men tänk på att kanske börja lite tidigare på kvällen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar