onsdag, februari 18, 2009

Grillade Småländska isterband med dijonmarinerade rödbetor och dillstuvad King Edward

Idag fortsätter vi lite på dilltemat och stuvar några King Edward potatisar som serveras med grillade isterband, dom blir bara godare när skinnet spricker lite! Istället för mindre goda industriinlagda rödbetor så lägg 20 minuter på att koka några färska och snabbmarinerade dem i en god dijonsenapsvinegrette. Gott att doppa isterbanden i visade sig lite mild senap från Åbo vara. En trevlig middagsrätt i klassisk anda!

Ingredienser, 2 personer:
2st Småländska isterband

Dillstuvad potatis:
4-5st Medelstora King Edwardpotatisar, är en mjölig potatissort som passar bra att stuva.
4dl Mjölk
1st Gul lök, skuren i grova bitar
2msk Maizena majsmjöl, rör ut i lite vatten
2msk Smör, osaltat
2-3msk Dill, finskuren
Salt & peppar från kvarn

Marinerade Rödbetor:
10st Små rödbetor
3msk Dijonsenap
4msk Rapsolja
2msk Rödvinsvinäger
Salt & Peppar från kvarn
2msk Persilja, hackad

Såhär kan du göra, beräknad tillagningstid ca 30min:
1. Skala, halvera och koka rödbetorna i ca 20min.
2. Skala, halvera och koka potatisen i ca 20min.
3. Smält smör på medelvärme och tillsätt den grovhackade löken, mjukgör.
4. Tillsätt mjölken, låt koka upp, rör ner maizenan och krydda med salt & peppar.
5. Häll av vattnet från potatisen och rödbetorna.
6. Tillsätt potatisen och sist dillen till stuvningen.
7. Blanda alla ingredienserna till vinegretten, häll över rödbetorna.
8. Servera tillsammans med isterbanden och kanske lite senap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar