måndag, februari 02, 2009

Tortilla med Chorizo, soltorkad tomat och kalamataoliver

Ibland vill man laga sig något snabbt, enkelt och gott. En solgul spanskinspirerad tortilla med kryddigt chorizoölkorv värmer en frusen vinterdag. För att göra en fluffig tortilla så är knepet att eftervärma den under ugnens grillelement några sekunder, då jäster den upp fint!

Tillagningstid 10-12min

Ingredienser: 2 pers.
3st Ägg, gärna ekologiska
3msk Mjölk
1/2dl Parmesanost, fint riven (Manchego-ost om du vill göra det spanskt till 100%)
1msk Smör
1st Gul lök, finhackad
3st Potatisar, förkokta och tärnade i oregelbundna bitar
1st Chorizoölkorv
4st Soltorkade tomater
Några kalamataoliver
Örtkryddor för smak och dekoration
Salt & Svartpeppar från kvarn
1krm Chilipeppar

Såhär kan du göra:
1. Skala, tärna och förkoka potatisen. Sätt ugnen på 225g övervärme.
2. Smält smöret i en teflonstekpanna (det blir lättast så...) tillsätt löken och potatisen.
3. Blanda äggen med mjölken, osten och kryddorna, häll över potatis och löken.
4. Med en träspade rör du försiktigt i torillan tills den stelnar i botten men är lös på toppen.
5. Strö öven Chorizokorven, soltorkade tomaterna och oliverna.
6. Tag tortillan från plattan och lyft in den i ugnen, högt upp nära grillelementet.
7. "Sufflera" torillan ca 30sek under grillelementet utan att den tar färg.
8. Strö örtkryddor över och servera genast.

Servera gärna med en lätt sallad och lite gott bröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar